Banglalink Megamind 360

Service concept: :

SMS content about amazing facts on Great heroes, Science, Technology, History, Art & Literature, Earth and Space.
Each SMS will be embedded with an IVR which will contain detail story about the fact.

SMS: Banglalink user can also get the mental health tips service by sending SMS. Format is given below

Service Type: SMS&IVR
Subscription Request: Subscribers can subscribe the service through SMS, IVR & USSD.
  •  IVR: Interested subscriber can subscribe to the service from IVR. Subscriber will dial 360 and in welcome prompt subscriber will be instructed regarding the IVR subscription of the service. Subscriber needs to follow the instruction to subscribe the service.
  •  SMS:Subscriber can avail the service sending SMS. Format is given below.


Category Keyword Short Code USSD
Daily Knowledge START DKN 360 *360*1*1#
Science and Technology START SCT *360*2*1#
Great Heroes START GHR *360*3*1#
Arts and Literature START ARL *360*4*1#
Animals and Plants START ANP *360*5*1#
Games and Sports START GMS *360*6*1#
History and Culture START HTC *360*7*1#
Earth and Space START ERS *360*8*9*1#


USSD: Subscribers can also avail the SMS services through USSD by dialing <>b*360# & following instruction. .

Subscription fee:BDT 2+SD+VAT/SMS with 5 minute IVR per day (autorenewal).

IVR Subscription fee & listening to content: Upon getting subscription request, system will charge subscriber the subscription fee and accordingly subscription process will be completed. After successful subscription subscriber will be notified accordingly and subscriber will be able to listen contents over IVR by dialing 360.With every SMS content there will be 5 minutes of free IVR browsing.

Un-subscription Request: BDT 2.00+SD+VAT/SMS (with auto-renewal and without auto-renewal).

Un-subscription Request
SMS& USSD: Subscribers can unsubscribe the service sending SMS& dialing USSD code.

FREQUENTLY ASKED QUESTION:

1. What is BanglalinkMegamindService?

Ans:The “BanglalinkMegamind” is a MT SMS and IVR based m-Learning service. The service have SMS content about amazing facts on Great heroes, Science, Technology, History, Art & Literature, Earth and Space.Each of the SMS has an IVR which contains detail story about the fact.

2. Who can avail this service?

Ans:AllBanglalink prepaid & postpaid subscriber can avail this service.

3. What contents can I get in Banglalink MegamindService?

Ans:Contents available for Banglalink subscribers include:
1. SMS content about amazing facts on Great heroes, Science, Technology, History, Art & Literature, Earth and Space.
2. Each SMS will be embedded with an IVR which will contain detail story about the fact.

4. How do I avail this service through IVR?

Ans:Interested subscriber can subscribe to the service from IVR. Subscriber will dial 360 and in welcome prompt subscriber will be instructed regarding the IVR subscription of the service. Subscriber needs to follow the instruction to subscribe the service.

5. How do I avail this service through SMS?

Ans:You can avail SMS based service by sending subscription SMS (START ) to 360 also by dialing USSD Code *360#.

6. Is there any charge for using this service?

Ans:Yes. Charge is applicable for this service which is BDT 25.00+SD+VAT/30days for each category.

7. Is there any browsing fee for IVR service?

Ans:No

8. How many minutes do I get in IVR?

Ans:You can enjoy 300 minutes of IVRwith 30days SMS subscription.

9. Does this service have auto renewal feature?

Ans:Yes. This service has auto renewal feature

10. How to de-activate this service?

Ans:Subscriber can unsubscribe the service sending un-subscription SMS (STOP) to 360b> also by sending SMS (HELP) and following instruction.

11. What if I don’t have taka 25 Taka with VAT and SD in my account for this service?

Ans:If you don’t have takaenough money, then you will be changed for 15 days, 7 days or 1 day as per your account balance. If you have no balance for 1 day then no longer be able to avail the content for that particular day.



Format is given below:
Category Keyword Short Code USSD
Daily Knowledge START DKN 360 *360*1*2#
Science and Technology START SCT *360*2*2#
Great Heroes START GHR *360*3*2#
Arts and Literature START ARL *360*4*2#
Animals and Plants START ANP *360*5*2#
Games and Sports STOP GMS *360*6*2#
History and Culture STOP HTC *360*7*2#
Earth and Space STOP ERS *360*8*9*2#
All Service STOP ALL N/A


Tariff Plan:
Particular Charge
Subscription Fee (BDT) Without VAT 25.00
Subscription Fee (BDT) With SD + VAT 30.19
Validity (Day) 30
IVR Menu browsing FEE N/A
IVR content browsing Minute 300


Service related other important information:
  • - No opt-in and opt-out charge will be applicable.
  • - Auto renewal will be applicable
  • - Service will be continued until deactivated by the user.


Help & support:
  • Email: vassupport@synesisit.com.bd
  • Helpline number for customers: + 01922101141
Top